OMG: Oh My Gut Optimism din interior spre exterior

OMG: Oh My Gut Optimism din interior spre exterior

Pe cât de mult contează optimismul și atitudinea pozitivă pe care le cultivăm, pe atât  de important e pentru noi echilibrul sistemului digestiv, care, uneori, e trecut cu vederea. Așa că hai să aprofundăm puțin subiectul, we have a gut feeling you’re interested.

Uneori, ne trezim mai greu și ne simțim mai low. E normal să avem zile bune și zile mai puțin bune. Dar, cum noi suntem proactivi și curioși din fire, ne place să ne asigurăm că nivelurile de optimism sunt cât mai sus posibil. Și cum starea noastră de bine e strâns legată de starea în care se află “creierul din stomac”, hai să ne asigurăm că tractul digestiv e fericit.

 

 

OH MY GUT, YES!

 

Când simți anxietate sau nervozitate, unde o simți? Exact, în stomac. Respiră și o să-ți dai seama. E multă înțelepciune acolo. Sistemul digestiv face mai mult decât digestie și distribuirea nutrienților în corp.

 

Poliția OPTIMISMULUI: Când stomacul e fericit, noi suntem și mai fericiți.

 

Jumătatea din cantitatea de dopamină și serotonină - responsabile pentru echilibrarea stării de spirit și a nivelului de stres - este produsă în stomac. Nervul vag asigură o comunicare continuă între stomac și creier. Ceea ce înseamnă că ambele părți ale corpului controlează modul în care ne simțim, gândim și acționăm.

 

Așadar, cum menținem sănătatea stomacului și atitudinea pozitivă?

 

Ai ghicit: Gut-Friendly-Food!

Ceea ce mâncăm hrănește și microbiomul intestinal, adică ansamblul nenumăratelor microorganisme care facilitează digestia. E foarte important să existe un echilibru al acestor bacterii bune. Pentru asta ne sunt recomandate probioticele, de exemplu. Atunci când microbiomul, considerat chiar un organ în sine, este puternic, toxinele nu pot trece prin mucoasa stomacului în corp. Astfel, sunt prevenite inflamațiile ce pot cauza probleme de sănătate mintală.

 

CONSULTĂ-ȚI STOMACUL! Iată 5 lucruri pozitive pe care le poți face.

 

  • Se întâmplă să-ți derutezi stomacul? Așa cum ție nu-ți place să fii surprins tot timpul, nici stomacului nu-i face bine. Azi suc la micul dejun, mâine n-ai timp deloc de masă, poimâine iei un croissant la pachet. Deși diversitatea poate fi bună, în acest caz, stomacul tău va fi dat peste cap. Așa că te întrebăm: cu ce mic obicei nutrițional poți începe, ca stomacul să știe la ce să se aștepte?  
  • Hai afară, la lumină! Da, ne place asta! Lumina soarelui contribuie la buna funcționare a sistemului digestiv, pentru că metabolismul nostru este programat să funcționeze în timpul zilei. Practic, corpul știe că e momentul să digere mâncarea.
  • Mereu curat! Nu, nu vorbim despre dușul de dimineață, deși e un super kick-start pentru zi. Vorbim despre cât de curată este mâncarea pe care o consumăm. Alimentele procesate conțin mult zahăr. Cu cât e mai mare nivelul zahărului din sânge, cu atât e mai mare riscul de a dezechilibra microbiomul, ceea ce înseamnă că toxinele se pot infiltra în corp prin mucoasa stomacului. Așa că hai să ținem the bad guys out of the gut!
  • Să facem fructele și legumele o prioritate! Consumul de carne favorizează inflamația, care poate conduce la probleme de sănătate mintală, în timp ce fructele și legumele conțin fibrele de care are nevoie microbiomul pentru a fi sxfericit. Atunci când consumăm suficiente fibre favorizăm dezvoltarea bacteriilor bune care contribuie la sănătatea mucoasei gastrice. În plus, stomacul are nevoie de fibre diverse. Un motiv în plus să ne bucurăm de tot curcubeul de fructe și legume. RAW PINE FICTION conține 83% fibre, iar merele și perele se numără printre preferatele microbiomului. 
  • Ai grijă de stomac cu alimente fermentate, probiotice, vitamina A, vitamina D (soare! soare! soare!) și acizi grași Omega 3.

 

Sfaturi pentru Gut-Positive Hydration

 

• Hidratează stomacul cu 20 de minute înainte de masă.

• Pune un RAW GINGER SHOT în 200 ml de apă caldă dimineața.

  • Alege Blue Spirulina Lemonade înainte de mese.
  • Echilibrează-ți flora intestinală cu probiotice ori de câte ori e necesar.

• Consumă fibre, petrece timp la soare și stomacul tău va spune “Merci!”

 

 

Abia așteptăm să auzim despre experiențele tale! Și #ohmygut! Iată câțiva dintre prietenii noștri RAW care pot fi BFFs pentru stomacul tău.


Articole mai vechi