To detox or not to detox? Aceasta e întrebarea.

Sigur ai avut perioade în care ai simțit că organismul tău s-a mișcat precum un web browser cu mult prea multe tab-uri deschise: foarte încet. Stresul ți-a dat bătăi de cap, lipsa unui somn odihnitor te-a lăsat lipsit de energie, schimbările de vreme au afectat sistemul tău imunitar, te-au slăbit și ești conștient că alimentația, de multe ori nesănătoasă, nu ți-a făcut tocmai bine.

E clar că ai nevoie de un restart. Și încă unul colorat, ușor de realizat, care să te umple de energie, să îți aducă zâmbetul pe buze și să te ajute să faci față programului încărcat. Soluția? Un program de detox cu sucuri presate la rece, conceput special pentru a da o pauză organismului și pentru a asigura în același timp necesarul de nutrienți, vitamine și minerale necesare corpului.

Dacă este prima dată când auzi despre un program de detox, am pregătit mai jos 6 lucruri și mituri pe care trebuie să le știi înainte să te apuci de o cură de detoxifiere cu sucuri RAW.

  • În funcție de temperatura și timpul de gătire, vitaminele, antioxidanții și fitonutrienții se pierd în timpul gătirii alimentelor. De aceea, consumul alimentelor în stare RAW, fără pasteurizare, îți va aduce mult mai multe vitamine și antioxidanți în organism, pentru un plus de energie și un super-refresh.

  • Nu ai de ce să îți faci griji că nu aduci un aport de proteine sau calcium. Ingredientele din sucurile Urban Monkey, precum spanacul, portocalele sau frunzele de kale sunt pline de calciu, iar spirulina din limonada RAW este o sursă grozavă de proteine. De asemenea, poți oricând să introduci în cura de detox și un pumn de migdale (în felul acesta fentezi și senzația de foame).

  • Sucurile verzi sunt bogate în clorofilă, care ajută corpul să se detoxifice, îmbunătățesc circulația sanguină și echilibrează pH-ul reducând aciditatea organismului.

  • Pentru că enzimele încep să se degradeze imediat după presarea la rece, produsele RAW Urban Monkey sunt supuse unui proces HPP (High-Pressure-Processing). Adică sunt supuse unei presiuni de peste 6000 de bari, care distruge toți patogenii, însă păstrează intacte și active toate enzimele. De aceea este safe să consumi produsele RAW Urban Monkey chiar și la aproape o lună de la presare, obținând aceleași beneficii.

  • Nutriționiștii recomandă să mesteci sucurile. Da, ai citit bine. Mestecă sucurile, pentru a activa enzimele digestive din gură și pentru a obține o mai bună asimilare a nutrienților în organism.

  • Apa e cocos este o sursă bogată de grozavă de electroliți, recomandată chiar de doctori, pentru a combate deshidratarea și starea de răceală. Noi am avut grijă să o punem și în RAW Juice 6 Six & The City.

Dacă te-am convins să iei 2 zile de pauză, comandă-ți propriul RAW detoxbox, în secțiunea „Programe”. Spor la detox și stay optimistic!